Massage


Vad vi gör


Vi erbjuder Avslappningsmassage, Tuina massage, NKM behandling massage, NKM vinter energi massage, NKM meridian massage, Wangs massage, Spädbarnsmassage, Ansiktsmassage, Idrottsmassage och Energimassage.


Traditionell kinesisk massage är en behandlande och individuellt anpassad massage. Det är en dynamisk massageform som aktiverar kroppens akupunktursystem enligt kinesiska principer.

Varför välja oss?

 

Vi har en riktig expert

Vi har strikta hygienstandarder

Vi ger patientinriktade individuella behandlingar

Om forskning

 

Nu forskare kan ha listat ut vad. Genom att identifiera hur massagen kopplar på och av gener. Vilket i sig minskar inflammation och hjälper muskeln att anpassas till träningsformen.

"Upptäckten ger starka belägg för att massage förtjänar ytterligare studier som en behandling för skador och kroniska sjukdomar", säger Dr Mark Tarnopolsky, forskare vid McMaster University i Ontario, Kanada, och huvudförfattaren till den nya studien. Tarnopolsky, som har studerat cellulära effekter av träning i årtionden, utfört muskelbiopsier i båda benen på friska unga män före och efter att de hade utfört hård träning, och sedan en gång till efter att man masserat bara ett av benen på varje individ. 

Sedan när man jämförde vävnaden från varje persons masserade benet med vävnaden från sitt "omasserade" ben, hittade man att massage minskar motion-relaterad inflammation genom dämpande aktiviteten hos ett protein som kallas NF-kB. Massage verkade också för att hjälpa cellerna återhämta sig genom att öka mängder av ett annat protein som kallas PGC-1alpha, vilket sporrar produktion av nya mitokondrier - små organeller inuti celler som är avgörande för muskel energiproduktion och anpassning till uthållighetsträning. Mer studier krävs naturligtvis men det känns väldigt roligt att man nu kunnat påvisa att idrottsmassage faktiskt har en effekt även på cellnivå.

 

OUR VISION


Tuina massage är ursprungligen en form av kinesisk terapeutisk massage. "Tui" betyder att trycka, "Na" betyder innehav. Den används ofta i samband med akupunktur, koppning och kinesisk ört medicin. Det började bli mer och mer populärt. De flesta (om inte alla) kinesisk massage (inklusive avslappnande massge) kallas Tuina idag. Numera "Tuina" är ett alias för kinesisk massage.


NKM behandling massage skapas genom Norden KinaMedicin (NKM) 2001. Det är en terapeutisk massage som bör utföras av traditionell kinesisk läkare. Läkaren ansvarar för att kontrollera och diagnostisera patientens problem och utforma massage utifrån patientens individuella hälsotillstånd. Det är en sjukdom orienterad behandling. Det finns ingen fix förfarande i NKMB massage. Effekterna av denna massage beroende främst på att öva läkarens kunskaper och erfarenheter.


Gravidmassage  Visst är det härligt att vara gravid, att se fram emot ett helt nytt liv. Men det är också en period då ditt behov av avspänning ökar. Framåt fjärde månaden kan det börja kännas av ordentligt i kroppen och längre fram, då vikten ökar, får nära 85% av alla som väntar barn ont i ländryggen, hyperemesis gravidarum, bäcken gördel smärta, svåra hypertonitillstånd, djup ventrombos.


Gravidmassage eller akupunktur kan börja med från 13:e veckan ända fram till strax innan förlossningen. Forskning visar att du minskar din oro, sänker stresshormonerna och har färre komplikationer under förlossningen och tiden efter att du fött.

Om du har en historik av missfall, ber vi dig prata med din barnmorska innan du besöker oss. Vi kunde börja massage eller akupunktur ingripande från vecka 2 om du har mer än 3 sammanhängande missfall.


Skönt, avkopplande och både smärtlindrande och förebyggande. Går du regelbundet är du också förberedd för vad som komma skall. För faktum är att det lugnande hormonet oxytocin, utsöndras vid massage såväl som när man ammar.


Lymfmassage Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning och ibland något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Behandlingen blir därför en blandning av strykningar i lymfflödets riktning, muskelmassage, andning och tryck. 


Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad! Lymfsystemet stimuleras att arbeta bättre utan att öka blodcirkulationen.


Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av mindre svullnad, smärta, domningar eller trötthetssymptom. Klienten brukar uppleva sig “lätt i kroppen” efter massagen..

Idrottsmassage För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage. Den stora skillnaden gentemot en klassisk massör/massageterapeut ligger den bredare kunskapen som en idrottsmassör besitter. En välutbildad och professionell idrottsmassör har en djupare utbildning där kunskap hämtats från sjukgymnastik, massage, idrottsmedicin, ortopedisk medicin, osteopati och kiropraktik, idrotts- och fysträning, rehabilitering, ledmobilisering, och tejpning med mera.

Vinter energi massage är en energi ökar massage. Vi skapar denna speciella massage för att öka vår inre energi och förbättrar funktionen av vårt immue system genom att aktivera två energi tunnlar (Du och Ren meridianer) med traditionell kinesisk medicinsk massage och EU-medlemskap upp extern uppvärmning på vissa meridian punkter. Därför kan man känna intern varm och mycket avkopplande efter att ha tagit denna massage (folk sa att de känner att flyga efter massge)!


NKM meridians massage skapades av Norden KinaMedicin (NKM) under 2011 på Stockholm. Den är gjord för att balansera nerv-endokrina systemet och förbättra kroppens defensiva energi genom att stimulera sympatiska och parasympatiska nervsystemet (i traditionell kinesisk medicin är de huvudsakligen belägna utmed Du-meridianen och urinblåse-meridianen). I denna massage, kommer vi sätta i balans de 14 grundmeridianer inom traditionell kinesisk medicin för att få energin att röra sig genom de 14 meridianerna. Våra utövare tillämpar olika manipulation på speciella områden och akupressurpunkter. Den används för att behandla både muskler och inre organs obalans.


Spädbarns- och barnmassage Texten är hämtad ur boken "Friskare barn" av Peter Wilhelmsson.

Beröring är den första form av stimulering som barnet upplever i mammas mage. Barn behöver mycket beröring för att utvecklas fysiologiskt och psykologiskt. Näringsmedicinaren Peter Wilhelmsson berättar mer.


Hörselförmågan utvecklas något senare i livmodern. I livmodern får fostret en massageliknande stimulans och beröring när det förflyttar sig fram och tillbaka i moderns rytm. Det är naturligtvis mycket bra för både fostret och modern om den gravida kvinnan får massage regelbundet. Massage gör henne avslappnad och frigör endorfinet oxytocin, må-bra-signaler som gör att både mamma och foster känner välbefinnande.


Se och lär av djuren Barn behöver mycket beröring för att utvecklas fysiologiskt och psykologiskt. Att känna fysisk beröring och bli masserad ger lika viktig näring till barnet som mat gör. Se och lär av djuren: djur slickar sina unga hela tiden för att ge beröring som bidrar till deras utveckling. Redan vid åtta veckors ålder kan fostret känna beröring från omgivningen.


Många positiva egenskaper Beröring och massage förstärker bandet mellan föräldrar och barn och är ett utmärkt sätt att uttrycka kärlek. Massage ger signaler till hjärnan att stimulera utveckling av myelinskyddet kring spädbarnets nerver och lär barnet att slappna av. Det förbättrar andningen och cirkulationen, ökar syresättningen till cellerna och ger en stabilare sömn.


För nyfödda måste dock massagen vara mycket lätt, mjuk och långsam, och det är viktigt att undvika navelområdet under tiden läkning sker. Aktiva barn behöver mjukare och långsammare massage. Passiva barn behöver lite mer stimulerande beröring.


Anpassa efter behov Se till att rummet varken är för kallt eller för varmt när du ger massage. Vissa barn vill alltid ha beröring och vill gärna ligga och gosa. Andra har inte lika stort behov utan svarar mer på ord och musik. Barn som inte uppskattar beröring tycker mycket om när du läser eller leker med dem. Att ligga och läsa med sådana barn har samma effekt som att gosa med ett barn som tycker om beröring. Var lyhörd och anpassa mängden av beröring till varje barns behov.

Vid spädbarnsmassage är det viktigt att du använder varma handdukar och varm olja, och att du tittar barnet i ögonen och skapar bra kontakt. Kontakten gör att du kan avläsa om du går för långsamt eller för fort fram.