Akupunktur

Vi gör

 

Behandlingakupunktur,

 

Infertilitetakupunktur, ivf-akupunktur,

 

Öronakupunktur(NADA),

 

Estetisk/Kosmetisk akupunktur,

 

Anti-cancerakupunktur

 

Idrottsakupunktur.

Varför välja oss?

 

Vi har en riktig expert

Vi har strikta hygienstandarder

Vi ger patientinriktade individuella behandlingar

Historien

 

Den tidigaste dokumenterade användningen av akupunktur är från 200 f. Kr. Kunskap om akupunktur spreds från Kina längs arabiska handelsvägar mot väst. Men fram till början av 1970-talet hade de flesta amerikaner aldrig hört talas om akupunktur.

 

Akupunktur fick uppmärksamhet i USA när president Nixon besökte Kina 1972. Tillsammans på resan med Nixon var New York Times-reportern James Reston, som fick akupunktur i Kina efter att ha genomgått en akut blindtarmsoperation. Reston var så imponerad av den postoperativa smärtlindringen han fick att han senare skrev om akupunktur efter att ha återvänt till USA.

 

År 1997 erkände amerikanska National Institutes of Health (NIH) formellt akupunktur som ett godkänt behandlingsalternativ med ett uttalande som dokumenterar metodens säkerhet och effekt för behandling av en rad hälsotillstånd. Samtidigt som medvetenheten om akupunktur växer är många konventionella läkare fortfarande obekanta med både teori och praktik av akupunktur.

 

Det finns idag hundratals kliniska studier som bevisar fördelarna med akupunktur. Många av dessa kliniska studier har utförts i Kina. Akupunktur har använts framgångsrikt vid behandling av sjukdomstillstånd som sträcker sig från muskuloskeletala problem (ryggsmärta, nacksmärta, och andra), illamående, migrän, ångest och sömnlöshet.

 

Vad är akupunktur?

 

Akupunktur är en behandling baserad på kinesisk medicin - ett system av healing som går tillbaka tusentals år. Kärnan i den kinesiska medicinen utgörs av uppfattningen om att en typ av livskraft, eller energi, som kallas qi (uttalas "Chee") flödar genom energibanor (meridianer) i kroppen. Varje meridian motsvarar ett organ, eller en grupp av organ, och styr alla kroppsfunktioner. Att uppnå det rätta flödet av Qi är tänkt att skapa hälsa och välbefinnande. Qi upprätthåller den dynamiska balansen mellan yin och yang, som utgör varandras motsatser. Enligt kinesisk medicin, har allt i naturen både yin och yang. En obalans av qi (för mycket, för lite, eller blockerat flöde) orsakar sjukdom. För att återställa balansen i qi, sätter en akupunktör nålar på punkter längs meridianerna. Dessa akupunkturpunkter är platser där energivägen är går nära under huden.

Hur fungerar akupunktur?

 

Effekterna av akupunktur är komplexa. Hur det fungerar är inte helt klart. Forskning tyder på att nålarna, metoden processen och andra tekniker som används i akupunktur, kan ge en mängd olika effekter i kroppen och hjärnan. En teori är att när nervtrådar stimuleras sänder de signaler till ryggmärgen och hjärnan varvid kroppens centrala nervsystem aktiveras. Ryggmärgen och hjärnan släpper sedan ut hormoner som ansvarar för att få oss att känna mindre smärta och samtidigt förbättra den allmänna hälsan. I själva verket bekräftade en studie med bilder av hjärnan att akupunktur ökar vår smärtgräns, vilket kan förklara varför det ger långsiktig smärtlindring. Akupunktur kan också öka blodcirkulationen och kroppstemperaturen, påverka aktiviteten hos vita blodkroppar (som ansvarar för vårt immunförsvar), minskar kolesterol och triglycerider, och reglerar blodsockernivån.