Akupunktur

Akupunktur är en gammal och effektiv traditionell kinesisk medicinsk behandlingsmetod, baserad på konceptet av meridianer och kroppens livsenergi. Det innebär att fina nålar sätts in på specifika punkter på kroppen för att justera balansen av livsenergin, vilket främjar kroppens naturliga läkningsprocess.


Akupunkturens utförande är minimalt invasivt och orsakar vanligtvis inte intensiv smärta. Patienten kan uppleva lätt stickande, domnande eller en känsla av tyngd, vilket betraktas som en del av behandlingsresponsen. Akupunktur är överlag en säker metod och ger sällan upphov till allvarliga biverkningar.

Denna behandlingsmetod används vid en rad sjukdomar och symtom, inklusive smärta, neurologiska sjukdomar, sjukdomar i andningsvägarna, mag-tarmsystemet, samt för psykisk hälsa och immunsystemreglering. I vissa fall används akupunktur som ett komplement till västerländsk medicin för att förbättra behandlingseffektiviteten.

Studier visar att akupunktur kan verka genom olika mekanismer, inklusive neural reglering, stimulering av kroppens egna hormoner och tillväxtfaktorer, samt förbättring av blodcirkulationen.

Trots att många människor har nytta av akupunktur, bör den utföras av en välutbildad akupunktör. Eftersom varje individ har olika kroppsbeskaffenhet och sjukdomstillstånd, krävs anpassning av behandlingsplanen. Före akupunkturbehandling rekommenderas det att rådgöra med läkare eller en erfaren akupunktör för att säkerställa en säker och effektiv behandling.

Varför välja oss?

 Vi har riktiga experter

Vi ger individuella behandlingar

Vi har strikta hygienstandarder       

Vi gör


behandlingakupunktur, infertilitetakupunktur, ivf-akupunktur, akupunktur mot biverkningarna av kemoterapi/strålbehandling,

gravid akupuktur, öronakupunktur(NADA), estetisk/kosmetisk akupunktur, idrottsakupunktur, lymfakupunktur